Energie in film en video

Energietarief hoger door cadeau energieleverancier

Veel huishoudens sluiten een nieuw contract af bij een energieleverancier omdat zij een welkomstcadeau of welkomstkorting ontvangen. Dit lijkt aantrekkelijk en voordelig op het moment dat je het contract afsluit. Helaas vertelt de energieleverancier er niet bij dat je energietarief of de vastrechtkosten hierdoor hoger worden.

Gratis cadeau of veel korting

Krijg je van een energieleverancier een aanbieding met een gratis cadeau of met veel korting? Let dan goed op de hoogte van onder andere het energietarief en het vastrecht. Via het vastrecht brengt de energieleverancier je namelijk administratieve kosten in rekening. Ze mogen dit zelf bepalen en hoeven hier geen verantwoording over af te leggen. Hierdoor kunnen zij het cadeau of de korting gemakkelijk terugverdienen. Wanneer je je contract voor een langere periode vast zet ,bijvoorbeeld 2 of 3 jaar, betaal je dus de gehele looptijd te veel aan vastrecht. Het cadeau of de korting betaal je dan dubbel zo hard terug en de energieleverancier maakt meer winst op je.

Ook kan de energieleverancier er voor kiezen om een hoger energietarief aan te bieden. Dit merk je vaak niet door de korting. De korting is maar eenmalig en zal bij een langere looptijd niet nog een keer voorkomen. Ook hier betaal je dus weer te veel aan je energieleverancier.

Altijd het voordeligste energietarief

Wanneer je gaat voor een contract zonder een welkomstcadeau of welkomstkorting ben je goedkoper uit. De energieleveranciers moeten het bij deze contracten namelijk hebben van een zo voordelig mogelijk energietarief in plaats van het lokkertje dat ze nodig hebben om het contract aantrekkelijk te maken. Daarom kun je altijd het beste vergelijken op de leveringskosten voor gas en stroom én op de vastrecht kosten. Dan weet je zeker dat je altijd het voordeligste energietarief hebt vastgelegd voor jouw energiecontract.

Vergelijk meer dan 20 energieleveranciers in Nederland door simpel weg een energievergelijking te maken. Binnen 5 minuten van je tijd vindt je al een voordelig energietarief via Consumind bij een van de leveranciers. Trap niet in de welkomstcadeaus of kijk altijd even in de voorwaarden naar de addertjes onder het gras. Betaal hierdoor nooit te veel voor je gas en stroom.