Spouwmuurisolatie studio

Een groot deel van de woningen en studios in Nederland is niet of onvoldoende geïsoleerd, en dat is een gemiste kans voor energiezuinig en comfortabel wonen en of werken .  Maar hoe kom je er nu achter of de woning wel of juist niet (goed) geïsoleerd is ?

Woningen met een bepaald bouwjaar zijn tijdens de bouw niet voorzien van woning isolatie, deze woningen hebben de minimale isolatie en daardoor kan er veel voordeel gehaald worden uit het na- isoleren van de woning. Één van de na- isolatie opties is spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er in de woning meer comfort ontstaat en de energierekening lager wordt. De invloeden van buiten zullen namelijk minder snel de woning intrekken en dat is niet alleen de kou in de winter maar ook zeker de warmte in de zomer.  Door het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie geniet je het gehele jaar van een comfortbel warme of juist koele woning.

Spouwmuurisolatie is vanaf ong. 1970 tijdens de bouw aangebracht maar anno 2017 blijkt deze isolatie vaak niet meer te voldoen aan de eisen en zorgt het nog maar weinig voor een verhogend wooncomfort en een verlaging op de energierekening. De isolatie is zijn isolatiewaarde kwijt geraakt door de jaren heen. In veel gevallen is het mogelijk de isolatie te laten bijvullen met een verbeterde versie of ander product. Moet de oude isolatie verwijderd worden ? dan behoort dat ook tot de mogelijkheden, wel is deze mogelijkheid behoorlijk aan de prijs. En dan is het de vraag of de kosten opwegen tegen de resultaten.

Spouwmuurisolatie wordt door SCHOTGROEP niet alleen aangebracht maar waar nodig ook verwijderd. Omdat het belangrijk is te kiezen voor de juiste producten werken wij met gecertificeerde producten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning ? neem dan contact op met één van onze isolatie adviseurs.