Vriendendienstjes

Vriendendienstjes betalen zich toch altijd wel uit

financialleaseAls ik ergens geen verstand van heb zijn het financiële zaken, en ja, ik kan nog net begrijpen dat alle rekeningen betaald moeten worden op een bepaalde datum, dat het verstandig is om je te verzekeren voor en tegen bepaalde zaken. Het is niet bepaald verstandig om op te gaan scheppen over een grote televisie in een blog en op YouTube, zonder een verzekering. Want het is vast niet bijzonder moeilijk om te achterhalen waar ik woon. Maar mocht je dus interesse hebben om mijn apparatuur te komen stelen? Ik krijg dat dus allemaal vergoed van de verzekering – en ja, daar heb ik me goed in verdiept en ook telkens geüpdatet wanneer ik weer nieuwe dingen aangeschaft had om mijn thuis bioscoop ervaring nog beter te maken. Maar mijn interesse en kennis over financiën houdt daar dan wel zo een beetje op.

Nu is het voor mij niet meteen gebruikelijk om te voldoen aan verzoekjes, maar in deze kon ik niet weigeren. Financial lease, schrijf daar eens wat over kreeg ik recent te horen. Je hebt een leuke website met best wat vaste lezers onderhand, en je zou mij er een groot plezier mee doen om eens over financial lease te schrijven. Buiten dat ik het nu dus vermeld heb, heb ik me er eigenlijk nog niet bijzonder goed in verdiept, mijn gok is dat het met leasen te maken heeft – en ja dat heb ik daarjuist helemaal zelf bedacht. Mocht je twijfelen aan mijn intelligentie? Wel dat doe ik zelf ook vaak genoeg.

Kan ik financial lease naar mijn hand zetten?

Een klein beetje research laat echter zien dat het vooral draait om een vorm van leasen waarbij de verstrekker van het krediet enkel juridisch de eigenaar blijft, waarbij de lessee dus volledig eigenaar is van het economische deel, en dus zelf het risico draagt van mogelijke waardevermindering. Het economische eigendom kan heel veel dingen omvatten, dit kan een verzekering zijn maar ook onderhoud. Wel ik heb mijn huiswerk gedaan, en hoewel ik nu technisch gezien weet wat financial lease is, is het me nog niet bijzonder veel duidelijker. Of ik moet iemand vinden die een overeenkomst met me wil aangaan waarbij ik naar de bioscoop ga om de nieuwste films te kijken? Voor je nu weer aan mijn intelligentie gaat twijfelen ik ben mij ten zeerste bewust dat dit absoluut niet zo werkt – of dat de kans dat ik een dergelijke overeenkomst kan afsluiten met bijvoorbeeld de bioscoop vrijwel nul is. Maar een mens mag dromen toch? Een ding is zeker ik heb wat geleerd, of althans ik denk dat ik wat geleerd heb, en ik heb iemand een vriendendienstje bewezen. Twee vliegen in een klap, en mocht ik nu lezers verliezen omdat er getwijfeld wordt aan mijn intellect? Wel daar mocht al vanaf moment een aan getwijfeld worden, want ik ben een nerd die schrijft over van alles en nog wat en al zijn vrije tijd besteed aan het kijken van films en series…